Laur Marzeny |
Autor |
Wiadomość |
marzena 63

|
Wysłany: 2009-06-04, 07:03 Laur Marzeny
|
|
|
Witam
pochwalę się moim krzaczkiem laurowym.Dostałam go kilka lat temu jako malutką sadzoneczkę otrzymaną z nasionka.Rozrasta się bardzo szybko Rozdałam już kilka sadzonek
 |
_________________ pozdrawiam
Marzena |
|
|
|
 |
Sebastian
.gif)

|
Wysłany: 2009-06-04, 09:32
|
|
|
Bardzo ładny krzaczek. Wygląda na to, że nie musisz już kupować suszonych liści w sklepie jesteś samowystarczalna |
_________________ Dołącz do Największego oficjalnego forum Cytrusowego w Polsce. - pytaj i pisz o swoich doświadczeniach na www.naszecytrusy.pl/forum/ . Admin. |
|
|
|
 |
marzena 63

|
Wysłany: 2009-06-04, 10:31
|
|
|
Masz rację Jeden krzaczek jest tak obskubany że został mu tylko czubek Ale to nic,może poprowadzę go w formie drzewka. |
Marzena |
|
|
|
 |
pawel001

|
Wysłany: 2009-06-04, 13:09
|
|
|
Śliczna ta roślinka |
|
|
|
 |
Sebastian
.gif)

|
Wysłany: 2009-06-04, 14:15
|
|
|
marzena 63 napisał/a: | Ale to nic,może poprowadzę go w formie drzewka. |
Bardzo ładnie wygląda laur prowadzony w formie drzewka, zdjęcia możesz obejrzeć sobie w temacie Tonka - TU - |
_________________ Dołącz do Największego oficjalnego forum Cytrusowego w Polsce. - pytaj i pisz o swoich doświadczeniach na www.naszecytrusy.pl/forum/ . Admin. |
|
|
|
 |
marzena 63

|
Wysłany: 2009-12-25, 09:40
|
|
|
dzisiaj pokażę mojego młodego laura,który wyrósł mi z nasionka od Ewusi z Włoch
następne kiełki też już wychodzą z ziemi |
Marzena |
|
|
|
 |
dukra13

|
Wysłany: 2009-12-25, 20:50
|
|
|
Marzeno dwa razy tego lata próbowałam ukorzenić laura. Niestety nie udało mi się.
Przyznaję uczciwie niezbyt przykładałam się do tego, ale i tak w moim mózgu została notka- roślina trudna do ukorzenienia. |
_________________ Pomyślę jeszcze. |
|
|
|
 |
marzena 63

|
Wysłany: 2009-12-26, 08:11
|
|
|
Dukro
ukorzenić laura jest rzeczywiście ciężko,ale z nasionka wyrosła mi naprawdę szybko.Wsadziłam 18.11. więc siedziało nasionko miesiąc i kilka dni.
Ja próbowałam ukorzenić szczepkę kilka razy i tylko raz mi się udało, ale sadzoneczka siedziała chyba pół roku zanim zaczęło się z nią coś dziać. |
Marzena |
|
|
|
 |
ewica65

|
Wysłany: 2009-12-28, 14:38
|
|
|
No, to ja też teraz z miesiąc na moje 2 poczekam, jak dobrze pódzie! Ale widzę, że warto!!!
Na razie mam dwie nowe mandaryneczki, ale o nich to w innym dziale! |
_________________ ewica65-roślinkowy świeżaczek |
|
|
|
|
 |
|